בדיקת נכסים – מתי כדאי לעשות בדק בית?

מה לבדוק בדירה

בדיקת בדק בית היא בדיקה מקיפה, במסגרתה בודקים את כל המערכות וההיבטים השונים של השימוש בנכס. ישנם שני מצבים עיקריים בהם מומלץ לבצע את הבדיקה – לקראת רכישת דירה או בית יד שנייה, ולקראת קבלת מפתח מהקבלן כשמדובר בדירה חדשה. כדי שהבדיקה תתבצע כהלכה, חשוב ללמוד מה כולל בדק בית, להכיר את ההבדלים בין שני הסוגים שלו ולשכור את שירותיו של מהנדס בדק בית מוסמך ובעלי ניסיון.

מה זה בדק בית?

בשונה מבדיקה כללית של קבלן או מהנדס, בדק בית הינה בדיקה מעמיקה שמתבצעת על ידי מהנדס בעל הסמכה מיוחדת. הבדיקה נועדה על מנת לאתר ליקויים ובעיות במבנה הנכס ובנספחים שלו, כמו גג או מרתף. בנוסף, המהנדס שמבצע אותה מוודא שהמבנה עומד בכל התקנים הרלוונטיים ושאין בו חריגות בנייה בהשוואה להיתרים שקיבל מהרשות המקומית. במידה ומתגלים ליקויים, מהנדס בדק בית מיומן יכול להמליץ על דרכים לפתור את הבעיה ולהעריך את עלויות התיקון שלה.

מה בודקים בבדק בית?

מהנדס שזו ההתמחות שלו, כמובן יודע היטב מה לבדוק בדירה במסגרת בדק בית. עם זאת, כדאי שגם בעל הנכס יבין מה לבדוק בבדק בית, על מנת שיוכל לעקוב אחרי הבדיקה ולהבין את המשמעות שלה באופן מעמיק יותר, בנוסף להסברים שיקבל מהבודק עצמו.

אלה הבדיקות העיקריות שיש לבצע:

  • בדיקת בטיחות של הנכס, כולל נספחיו
  • מדידת החדרים וגובה התקרה על מנת לוודא שהם עומדים בתקנים הרלוונטיים
  • בדיקת התאמה של הנכס להיתרים על מנת לאתר חריגות בנייה
  • איתור נזילות ורטיבויות באמצעות מכשור מתקדם
  • בדיקת צנרת, אינסטלציה והתקנה של כלים סניטריים
  • בדיקת ריצוף, חיפוי, טיח וכדומה, לאיתור שיפועים ופגמים בביצוע
  • איתור ליקויים בהתקנה של החלונות, הדלתות והמטבח
  • בדיקה מקיפה של מערכת החשמל

מתי כדאי לעשות בדק בית?

כאמור, ישנם שני מצבים בהם מומלץ לבצע בדיקת בדק בית, כאשר לכל אחת מהן תזמון אחר. הנה שלושת המועדים הנפוצים לבדיקה מסוג זה:

  1. בדק בית לנכס יד שנייה – כדאי לבצע את הבדיקה במהלך המשא ומתן, ככל שהרוכשים מעוניינים להתקדם לעבר חתימה על חוזה המכר. זאת מכיוון שתוצאות הבדיקה עשויות להיות בעלות משמעות רבה במידה ומתגלים ליקויים משמעותיים. איתור התקלות והערכת העלויות לתיקונן, הן כלי חשוב בידי הרוכשים במהלך המשא ומתן, ויכולים להביא להורדה במחיר הנכס. במידה ומדובר בתקלות מהותיות או יקרות מאד לתיקון, ייתכן שגילוי שלהן אף יביא לביטול העסקה כולה.
  2. בדק בית ראשוני לנכס חדש – כאשר רוכשים בית או דירה מקבלן, יש לו אחריות על תקינות הנכס והמערכות השונות שהותקנו בו. מומלץ לבצע בדיקה ראשונית מקיפה בין חצי שנה לחודש לפני קבלת החזקה על הנכס. מטרת הבדיקה היא לגלות את כל הליקויים לפני הגימורים הסופיים וביצוע תוספות על ידי הרוכש, על מנת שהקבלן יוכל לתקן אותם תוך זמן קצר. בדיקה זו מתבצעת בעת הפרוטוקול הראשוני שנערך על ידי הקבלן.
  3. בדק בית חוזר אחרי מסירה – חשוב מאד שלא להסתפק בבדיקה הראשונית של הנכס ולבצע בדיקה מלאה חוזרת כמה שיותר קרוב למועד המסירה, לפני הכנסת הציוד ומערכת המיזוג לדירה. לבדיקה זו יש חשיבות גדולה משתי סיבות עיקריות: ראשית, היא מאפשרת לוודא שכל הליקויים שנמצאו תוקנו באופן משביע רצון. שנית, רק במועד זה ניתן לבדוק את מערכת החשמל, שמותקנת בסמיכות למסירת המפתח.

 

מה בודקים בבדק בית

שחר בדק בית – בדיקות מקצועיות לנכסים חדשים ויד שנייה

כדי שבדק בית ייעשה בצורה מדויקת ויענה על הצרכים שלכם, חשוב לבצע אותו במועד הנכון. אם בודקים את הנכס מוקדם מדי או מאוחר מדי, הדבר עלול לייצר הוצאות לא צפויות והפתעות לא נעימות, שעלולות לפגוע באיכות חייכם. כאשר מדובר בנכס יד שנייה, איחור בבדיקה עלול לגלות בדיעבד ליקויים משמעותיים. ברכישת נכס מקבלן, בדיקה מוקדמת מדי לא תכלול את כל המערכות, ואילו מאוחרת מדי עלולה להקשות על ביצוע התיקונים.

אנחנו ב"שחר בדק בית" מציעים לכם את כל סוגי הבדיקות הרלוונטיות, המבוצעות על ידי מהנדסי בדק בית מוסמכים ובעלי ניסיון. המהנדסים שלנו יוכלו להמליץ לכם על המועד המדויק לביצוע הבדיקה, יבצעו אותה באופן הקפדני ביותר ויעזרו לכם בהערכת עלויות התיקונים או בהתנהלות מול הקבלן. אם אתם זקוקים לבדק בית ומעוניינים להתייעץ איתנו, אל תהססו ליצור קשר בטלפון 055-3186883

דילוג לתוכן